De syv pilgrimsord

Den svenske pilgrimspræst Hans-Erik Lindström er kendt for at beskrive pilgrimmens syv nøgleord.

De udtrykker syv længsler eller mangler i den vestlige kultur, mener han.

Som Sveriges første pilgrimspræst, og med flere tusind kilometers pilgrimsvandring bag sig, har Hans-Erik Lindström fået en dyb indsigt i vandringens glæder og pilgrimmens sind- og på den baggrund har han forfattet syv pilgrimsord og forfattet: PILGRIMSLIV- en håndbog for vandingsfolk. Bogen er oversat af Elisabeth Lidell.

De syv nøgleord er:

Langsomhed: (Symbol: støvler)
– giver tid til eftertanke, stilhed, oplevelse. I langsomheden bliver der plads til eftertænksomhed og bøn. Tag dig tid til det, du gør.

Frihed: (Symbol: staven)
Staven kan man også læne sig imod, når man bliver træt. At lægge hele sin tyngede på den med al sin oppakning-alle ens livs byrder- og opdage, at den holder. Som at lægge alle sine byrder af sorg, skyld, angst, afmagt, utilstrækkelighed og træthed i Guds store favn.

Enkelhed: (Symbol: teltet)
Teltet er et symbol på den enkle livsstil, teltet er let og mobilt. Behovet for hele tiden at skulle skaffe sig større og større materielle goder og bekvemmeligheder kan spænde ben for evnen til at opleve livet selv.  Pilgrimmen lærer måske, at det bedste og meste i live er gratis. Det vigtigste af alt er gratis, hvis bare man kan opdage det.

Bekymringsløshed: (Symbol: hatten-beskyttelse-for sol og regn, og Salmisten tegner billedet af hatten som beskyttelse mod ondskab og mørke- Guds beskyttelse under vandringen)

Stilhed: (Symbol: kappen)
Pilgrimsvandring kan foregå i stilhed, også selvom man vandrer i et fællesskab. At være fælles om stilheden åbner for en anden måde at være sammen på, end den vi kender fra hverdagen stilheden møder mennesket nemmere Gud.

Undervejs på vandring begynder hverdagens bekymringer at klinge af. Lev nu. Vær den du er.

Fællesskab: (Symbol: rygsækken)
Pilgrimsvandring er fællesskab. Det er i relation, vi bliver til, i mødet med andre.

Åndelighed- Spiritualitet: (Symbol: korset) Et symbol for livets vandring, der forbindes med Guds egen vandring på jorden, i Jesu skikkelse.

At vandre som pilgrim er at vandre med Gud. Hvor jeg går, går jeg med Gud.

Lukket for kommentarer.