Retræte på tysk kloster ved Elisabeth Lidell

Foto: Morgenstemning over vinmarkerne ved Rhinen

Vi var 12 kvinder – som disciplenes antal – på pilgrimsretræte på det tyske kloster: Abtei Hildegard. Benedikt af Nursia’s ord: ’Ora et labora’ – ’Bed og arbejd’ var temaet for vores samvær, som blev bygget op omkring Bibelmeditationer, tidebønner og vandringer. På klosteret bor 45 nonner, og vi var så heldige at møde og tale med nogle af dem om deres kald. Den sidste dag fejrede vi nadver i vinmarken udenfor klosterets mure, og her fik vi som gave et lille håndskåret kors. Det var lavet af en vinstok og minder om Jesu ord: ’Jeg er vintræet, I er grenene’. Det er noget af en souvenir at have med hjem i bagagen!

Sidste sommers TV-transmitterede pilgrimsvandring på Hærvejen er solgt til andre nordiske lande og kan ses her:

Pilgrimsvandring på Hærvejen

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.