Sommervandringer

Vi var 15 forskellige mennesker i alderen 40-82 år: en psykiater, en pædagog, en arkitekt, en kirke-og kulturmedarbejder, en forsker, præster, lærere og landmænd. St. Hans Aften mødtes vi i Kongernes Jelling og oplevede mosekonebryg om aftenen, hvor vi sad om bålet. Foran os lå en uges pilgrimsvandring til Domkirkebyen Viborg. Motiverne for dette opbrud var hovedsagelig længslen efter et dybere og enklere liv med mulighed for at vokse i troen.

Op gennem Jylland vadede vi bogstaveligt talt i Midsommerens overflødighedshorn af blomster: kornblomst, margarit, valmue, hyld, smørblomst, knapblomst, fingerbøl, mosevik, knopurt, cikorie, forglemmigej, skovjordbær, rødkløver, åkander og gøgeurt.

Efter turen skrev en af deltagerne: Og tak til jer alle sammen for et fantastisk fællesskab på Hærvejen. Jeg er kommet hjem med en skærpet opmærksomhed over for livet – over for mennesker omkring mig – over for Gud og mig selv. Det begyndte allerede i toget hjem, da jeg sad alene fra Århus mod syd: Jeg fik øjenkontakt med flere mennesker, og smilede på en måde, der kom helt indefra. Det fik dem til at sende varme smil tilbage. Sikke en kontakt med verden!

Lukket for kommentarer.